Zweet

Er zijn 5 kledingaspecten waar aandacht aan kunt besteden bij de kledingkeuze bij zweetklachten:
  • » materiaal stof
  • » kleur
  • » warmte
  • » reserve shirts (de wasmand zit vol)
  • » okselpads

Katoen / Bamboe

Het is belangrijk om synthetische shirts te vermijden bij overmatig last van zweet. Deze wakkeren meestal het zweten juist aan. Het is handiger om voor katoen, bamboe, linnen of viscose stoffen te kiezen. Let er daarbij ook op dat u zich niet te warm aankleedt. Juist bij hitte zal het lichaam sneller zweten.

Okselpads

Je kunt okselpads gebruiken om de kleding droog te houden. De meeste mensen kopen losse pads. Het is ook mogelijk om kleding met ingenaaide okselpads te kopen. Het is belangrijk dat de pads op de juiste plek blijven zitten. Maar vervanging van de pads vinden wij ook wel een fris idee. Vandaar geven we de voorkeur aan losse verwisselbare okselpads die makkelijk aan te brengen zijn.

Zelfvertrouwen

Een goed gevoel over de kleding vermindert stress. Stress is juist een beïnvloeder om het lichaam op te warmen. Vandaar adviseren wij rekening te houden met praktische en mooie kledingkeuze.

Kleding vormt zeker een aandachtspunt om zweet te verdoezelen maar het biedt geen oplossing om zweet te reduceren. Verdiep u eens in de kracht van een iontoforese apparaat. Een effectief middel om de zweetklieren écht aan te pakken.